Gyepszőnyeg

Ha kert, akkor általában mindenkinek a makulátlan, zöldellő gyep jut eszébe. Sokan próbálkozunk azzal, hogy elérjük az olykor csak filmekben látható gyönyörű, méregzöld gyep minőségét.

El kell, hogy keserítsük! Hazánkban szép gyep nevelése az egyik legnehezebb és legidőigényesebb művelet, főként ha az ember azt klasszikus, kézzel történő vetéssel próbálja.

HA MÉGIS MEGPRÓBÁLNÁ...

A tökéletes gyep elérése érdekében kétségtelenül a gyepszőnyeg fektetés a legjobb megoldás.

A gyepszőnyeg fektetés árát tekintve lényegesen drágább a többi alternatívánál, mint a kézi vagy a hidrovetéssel végzett füvesítés, de az eredmény mindenképp szemet gyönyörködtető lesz.

...MI SEGÍTÜNK ÖNNEK!

Kertészcsapatunk reggel felvonul a füvesítendő területre, hogy estére már síkra is húzzák, a korábban még egyenetlen területet, így másnap, mire a gyepszőnyeg érkezik, már indulhasson a fektetés, hiszen a hengerekben beszerezhető gyepszőnyeg hajlamos igen hamar kiszáradni.

Lásson csodát, délutánra már kész is a csak képeken látott meseszép gyep, mi több, néhány nap elteltével már senkinek sem fog feltűnni, mikor azon fekve napozik, vagy labdázik, hogy csupán pár napja fektették.

SZAKÉRTELEM HIÁNYÁBAN A KÖVETKEZŐKRE VIGYÁZZUNK...

Bővebben a gyepszőnyegekről

Rohanó világunkban sok esetben nincs időnk arra, hogy heteket, hónapokat, olykor még egy évet is várjunk, míg az új telepítésű fűmagból a kívánt sűrűségű és minőségű pázsit kialakul.

A gyepszőnyeg, a fű telepítésének legmegbízhatóbb módja. Segítségével rövid idő alatt teljes értékű, tökéletes gyepet hozhatunk létre.

Bár a gyepszőnyeg, a lehető legdrágább módja a szép gyep elérésének, de következő tényezőket mindenképp vegyük figyelembe, mielőtt lemondanánk róla:

Alacsony kockázat

Egész évben, szinte még fagyos időben is telepíthető.

Kiváló minőségű, I. osztályú, nemesített fűmagfajtákból készül.

Teljesen egyenletes és összefüggő, köszönhetően a 1,5 év kitartó munkájának.

A gyomosodás kockázata szinte minimális, mivel a földben lévő gyomok nehezen tudnak áttörni a már megerősödött gyökérzeten.

Ellentétben a kézi vetéssel, minimális odafigyelést igényel. Nincs szükség a sokszor első évben olyan fontos vegyszeres kezelésekre.

Bő öntözést csak az első 1-2 héten igényel, ellentétben a kézi vetéssel amely a nyári időszakban akár napi 6-8 öntözést is igényel.

Azonnal szemet gyönyörködtető, zöldellő látvány.

A telepítést követő 1-2 hét múlva már teljes mértékben terhelhető.

Ahogy már írtuk, a magas költséget ellensúlyozza a víz, a gyomírtók, a trágyázás és az élőmunka költsége.